top of page

HOLDTYPER

Du kan læse om de forskellige yogaklasser som Yogagården udbyder herunder.
Aktuelle workshops og events og finder du under 'Book hold'. 

 

HATHA YOGA I OG II

Hatha yoga er en fysisk yogaform som består af yogastillinger, der har fokus på både styrke, udholdenhed, balance, mobilitet og smidighed. Åndedrætsøvelser og meditation er en naturlig del af hatha yoga.
På Hatha yogaklasserne vil vi lave klassiske hatha yogastillinger, som vi bliver i lidt længere tid af gangen og kombinere det med mere dynamiske bevægelser og små flows/serier af stillinger. Vi arbejder ofte hele kroppen igennem, men nogle gange laver vi fokus-klasser, hvor vi har fokus på et koncentreret område (fx hofterne) eller på en enkelt gruppe af stillinger (fx bagoverbøjninger). Vi bevæger os i et roligt tempo, hvor der er er god tid til at mærke efter og med opmærksomhed på vores åndedræt. Gennem de fysiske stillinger øver vi os på at være nærværende i nuet. Timerne vil bestå at stående, siddende og liggende stillinger og stræk - og afslutte med en afspænding. 

Alle kan være med, men er du helt ny i at bevæge dig, kan du med fordel vælge de hatha yogaklasser, der hedder Hatha Yoga I. Hatha yoga II henviser til, at vi på disse klasser ofte laver lidt flere stående og styrkekrævende stillinger - og det kan være en fordel at have prøvet bare lidt yoga eller lignende bevægelse før.  
Klasserne varer 75 min.

IMG_0240.jpeg

VINYASA FLOW YOGA

Vinyasa eller flow yoga er en dynamisk yogaklasse, hvor du kan forvente at få varmen imens du træner din styrke, udholdenhed, smidighed, balance og koncentration. Flow yoga tager udgangspunkt i klassisk hatha yoga, og vi kommer til at arbejde med både styrkende stillinger og dybe stræk, som vi bliver i lidt længere tid af gangen. Flow henviser til, at vi bevæger os i glidende overgange mellem stillingerne, så de enkelte stillinger afløser hinanden i et mere dynamisk flow. Bevægelserne koordineres ofte med åndedrættet, således at dit fokus fastholdes på din praksis, du øver dig i at være nærværende i nuet, samtidig med at du kommer til at mærke alle afkroge af kroppen.
Klasserne vil bestå at stående, siddende og liggende stillinger og stræk, ligesom vi vil arbejde med åndedrættet og afslutte timen med en afspænding. Denne time er måske mest for dig, der har lavet yoga før, men har du aldrig prøvet yoga før og gerne vil være med til en dynamisk time, så lad mig vide det, så jeg kan guide dig bedst muligt.
Klasserne varer 75 min.

wild thing.jpg

EFTERFØDSELSYOGA MED BABY

Efterfødselsyoga for nybagte mødre eller for dig, der stadig ikke er kommet i gang med træningen siden du har født. Vi integrerer efterfødselstræning med det bedste fra yogaen, og sætter særligt fokus på bækkenbunden og bækkenbundens samarbejdspartnere; åndedrætsmusklen, den tværgående mavemuskel og ballerne. En stærk bækkenbund og kernemuskulatur er en forudsætning for, at du kan fungere optimalt og på sigt komme i gang med hårdere træning – og bækkenbundstræning er andet end knibeøvelser. Vi skal via yogaen øve os i at bruge åndedrættet i samspil med bækkenbunden, fordi åndedrætsmusklen og bækkenbundsmuskulaturen hænger sammen, og fordi en god vejrtrækning er en forudsætning for at have en bækkenbund og en kernemuskulatur, der får mulighed for at fungere optimalt. Vi tonser ikke derud af, men lige så stille øver vi os på at genskabe kontakt til kroppen, så vi kan lære vores efterfødselskrop at kende. 
Mange døjer med rectus diastase (’delte mavemuskler’) eller inkontinens, også flere år efter en fødsel. Vi skal lave øvelser der afhjælper dette, og samtidig også øve strategier du kan bruge i din hverdag, når du fx løfter dit barn eller samler legetøj op fra gulvet. Vi vil i løbet af hver undervisningsgang desuden have fokus på at strække og afspænde omkring ryg, nakke og skuldre – områder som ofte er godt belastede under en barsel.

De fleste vil kunne deltage 3-6 uger efter fødslen – vi starter stille op, og det er ingen forudsætning, at du har prøvet yoga før.

Din baby er MEGET velkommen til efterfødselstræning. Hvis din baby sover, når du kommer, kan du trygt lade baby sove videre i barnevognen – Yogagården ligger i en aflåst går, og vognen kan stilles under et halvtag. Der er mulighed for at blive hængende efterfølgende og give din baby mad, snakke stille spørgsmål, eller hvad du har behov for.  Alle babyer er velkomne, både dem der græder og dem der kravler på væggene:-)

Lille baby Fødder

BLID OG BLØD YOGA

En rolig yoga time, med fokus på at strække og smidiggøre kroppen, skabe bevægelse og løsne for spændinger. Samtidig vil der være enkelte styrke- og stabilitetsøvelser. Vi bevæger os i et langsomt tempo med god tid i hver stilling og med fokus på åndedrættet. Klassen er en blanding af hatha yoga, sansebaseret yoga og restorativ yoga.
Du vil måske blive udfordret på din tålmodighed og koncentration, mens du øver dig i at være til stede i nuet og mærke kroppen. Timen afsluttes med en guided afspænding. Alle kan være med - også dig som ikke har lavet yoga før. Klasserne varer 75 min.

IMG_3859_edited.jpg

MORGENYOGA

På morgenyoga klasserne laver vi en rolig hatha flow time, hvor alle kan være med uanset erfaring. Vi har fokus på at vække kroppen, varme op omkring ryggen og skuldrene - og klargøre kroppen til (arbejds-)dagen med en masse bevægelse i kroppens led, samt styrke og stræk af musklerne. Du vil få varmen, men ikke mere end du kan hoppe i arbejdstøjet bagefter. Timen afsluttes med en kort afspænding. Morgenyoga er en skøn måde at starte dagen på, som vil have en positiv effekt på resten af din dag. Morgentimerne varer 60 min. 

IMG_3745_edited.jpg

WORKSHOPS OG EVENTS

Jeg elsker at lave events og forskellige workshops - og indimellem inviterer jeg gæsteundervisere til Yogagården! Til workshops og events afsætter vi ofte lidt længere tid til enten at gå i dybden med en bestemt type praksis, en særlig gruppe af yogastillinger eller et specifikt område af kroppen - eller yogafilosofien :-) Du kan se aktuelle events og workshops under 'Book hold'. Kontakt mig endelig ved spørgsmål - og kom også gerne med ønsker til fremtidige events og workshops:-)

billede_edited_edited.jpg
bottom of page